dimarts, 15 de març del 2011

GEP es queda sense representació estudiantil

Missatge del portaveu:

GEP, com a associació dels estudiants de màster, formació contínua (LLL) i doctorat de la UAB, formen part de la coordinadora d'estudiants ÈPICA

Fora del Consell de Govern i com a  segona força (ÈPICA) del Claustre vàrem decidir escollir els nostres estudiants per a les comissions del Consell de Govern a través d'un pacte amb la segona força, proposada per aquesta. La Permanent d'ÈPICA, on jo (no com a GEP, sinó com a responsable intern) hi formo part , així ho va decidir amb urgència per tal de que no ens passés com al Consell de Govern on amb bona fe vàrem quedar sense representació democràtica tot i tenir 20(1) representants al Claustre. 

Nosaltres vàrem acceptar la proposta per no quedar-nos fora un altre cop dels òrgans de govern universitari de la UAB. Al arribar el dia de presentar una candidatura amb estudiants elegits del Claustre (representants per ÈPICA) o membres d'ÈPICA (no elegits democràticament), el Guillem (ÈPICA) i en Carlos (E-UAB) com a estudiants membres del Consell de Govern van defensar la candidatura unitària a la qual dies abans havíem acordat presentar conjuntament. La qual fou a partir d'una reunió on vàrem arribar a un acord entre en Guillem i jo mateix (com a responsable de formació i debat d'ÈPICA) amb estudiants independents i membres de la tercera força al Claustre -la plataforma E-UAB-. La candidatura unitària deixava 7 llocs buits perquè els ocupessin les Assemblees vinculades a la CAF.

ÈPICA aconseguia 5, E-UAB 4 i un per un independent. Vàrem posar-nos en contacte amb Medicina i altres associacions del campus -no polítiques o sindicals- però finalment vàrem presentar 5 membres actius de la pròpia coordinadora d'estudiants. davant la falta de resposta. Per a la Comissió de Postgrau, des de GEP, vàrem decidir presentar-me jo mateix per així, ser la primera vegada que un estudiant de màster propi de centre adscrit vinculat a la UAB -i com a estudiant d'aquesta universitat pública- podria estar en un òrgan de govern.

La proposta de la CAF de només deixar-nos a la segona força (ÈPICA, on hi està integrada GEP) i a la tercera uns pocs llocs de representació -i en aquelles comissions menys rellevants-, ens va semblar poc proporcional i injusta. És per això, que varem arribar a acords amb Degans i professors (tota la comunitat universitària del Consell de Govern vota als membres dels estudiants escollits per a les comissions) perquè ens donessin el seu suport. Jo, com a portaveu de GEP i RDF d'ÈPICA també vaig fer feina al respecte. Finalment, i per desgràcia, l'únic representant de la llista "ÈPICA-E-UAB-Independents" que no va sortir elegit, vaig ser jo, i per tant, GEP es va quedar sense representant d'estudiants a les comissions del Consell de Govern de la UAB. Encara ens estem informant d'aquest fet, primerament perquè vaig ser jo qui va parlar amb algun professor perquè ens donés suport -i a la llista, algun membre del PDI l'anomenava "la llista del Joan"-, i després perquè és l'única excepció. Tota la resta d'ÈPICA, E-UAB i l'independent van sortir elegits i des d'aquí els felicitem. 

Vaig demanar disculpes a GEP perquè possiblement si haguéssim col·locat en Marc -el coordinador de GEP- a la llista d'ÈPICA, hagués sortit elegit per ser estudiant de Doctorat i no ser conegut pel professorat com un activista estudiantil crític amb el Procés de Bolonya; quue podrien ser dues de les raons de la excepcionalitat que he comentat.

En definitiva, cap membre de la llista d'ÈPICA de Postgrau (GEP) va sortir elegit al Claustre i ara, tampoc formàvem part de cap comissió del Consell de Govern de la UAB. Ens quedem sense representació estudiantil als òrgans de govern. El nostre treball institucional doncs no serà tant actiu com ens pensàvem al crear GEP; per desgràcia.

Ara, caldrà seguir fent feina i augmentant el número de membres actius de GEP que en l'actualitat som molt pocs. Som-m'hi doncs!

Joan Gil, Portaveu de GEP

2 comentaris:

  1. Benvolgut Joan,
    No entenc la necessitat de fragmentar els ja poc cohesionats estudiants de tercer cicle. Si fos possible m'agradaria quedar amb tu per xerrar. Aprofito per preguntar a canvi de que veu pactar amb els degans? gràcies

    ResponElimina
  2. Benvolgut company,

    No m'agrada el concepte "fragmentació" emprat al moviment estudiantil perquè no representa la realitat que hem viscut ex assemblearis com jo. Assemblees com Polítiques o Lletres, en les quals vàrem participar són un engany pel que fa democràcia, tenen dinàmiques que justifiquen la coacció i promouen el sectarisme entre els seus membres. És per això, que molts estudiants vàrem muntar alternatives a les Assemblees vinculades a la CAF.

    Volíem un model democràtic, plural i pragmàtic de moviment estudiantil per defensar els nostres drets a l'Autònoma i GEP està d'acord amb aquesta visió alternativa. Per això, estem a ÈPICA.

    Tal i com vàrem dir estem oberts a treballar plegats, evidentment: envia un correu electrònic a propostes.gep@gmail.com.

    Bona pregunta. Jo i els tres membres d'ÈPICA que vàrem parlar amb professors i els degans de les nostres facultats, vàrem exposar-los que anàvem a fer allà, vàrem intercanviar opinions i vàrem demanar que ens votessin perquè faríem feina i era la candidatura unitària i ÈPIC ja havia quedat fora del Consell de Govern. En Carlos -d'-EUAB- que amb qui havíem pactat la llista tam bé va anar a aparlar ambla majoria de degans. No sabem que els hi va dir però segurament seria el mateix. En tot cas pregunteu-lis perquè degut a això ell "va guanyar" el Consell d'Estudiants d'Espanya en que es presentava ÈPICA i CAF/Assemblees.

    ResponElimina

Cercar en aquest blog

Quants ens visiteu?