Història del col·lectiu

  • 2n semestre del curs 2009/10: Estudiants de dues associacions alternatives al moviment estudiantil tradicional vinculat a la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF). En Joan Gil i n'Oriol Ibàñez d'Estudiants per a una Política Activa (EPA) de Ciències Polítiques i Sociologia, i en Guillem Casòliva de JUNTS de la Facultat de Comunicació de la UAB inicien converses per tal de treballar conjuntament i així enriquir-se de les experiències dels dos moviments estudiantils plurals i alternatius. En Joan Gil després de diversos boicots a la llibertat d'expressió per part de la CAF decideix crear un grup al facebook anomenat "Cal una Alternativa Estudiantil per a la UAB". Aquest és l'impuls per tal de que continuïn les converses entre EPA i JUNTS, ara sí, decidits a crear una coordinadora d'estudiants a nivell de tot el campus de la UAB, alternativa a les formes i estratègia de la CAF.

  • Estiu del 2010: En Guillem, l'Oriol i el Joan comencem a buscar estudiants actius o mai implicats, per unir-se a aquest nou moviment estudiantil, plural i útil, de la UAB. Es creen les bases del projecte.

  • Inici del curs 2010/11: Es crea ÈPICA, una coordinadora que agrupa tots els estudiants no alienats amb la CAF, incloent a estudiants d'EPA (Polítiques), JUNTS (Comunicació), GEB (Biociències), Assemblea de Traducció (Traducció i Interpretació), del sindicat AJEC, i molts d'altres que no havien participat del moviment estudiantil a la UAB.

  • Eleccions a representants d'estudiants al Claustre de la UAB (novembre): És llavors, quan ÈPICA busca a estudiants de Postgrau per presentar també candidatura en una Escola on no hi havia hagut cap moviment alternatiu fins llavors; i és per això, que es treuen -reconeixem-ho- uns mals resultats; producte de la inexperiència i d'un mal cens electoral que no deixa votar a la majoria dels nostres estudiants -fins i tot, als que són candidats, no disposen d'urnes a Casa Convalescència on estudien!-. De tot això emperò, en trèiem dos bones experiències: després d'escoltar el discurs ofensiu contra ÈPICA de la candidata de l'Assemblea de Tercer Cicle de la CAF al Claustre, entenem que cal seguir treballant; i és per això, que entre els dos membres més actius (en Marc Nadal i en Joan Gil) durant la campanya, es decideix crear un col·lectiu d'estudiants d'ÈPICA, propi a la Escola de Postgrau, amb la voluntat, també de treballar conjuntament amb l'Assemblea de Tercer Cicle, si millora la seva opinió sobre nosaltres.

  • Segon semestre del curs 2010/11: Es crea aquest bloc i es busca el nom de "GEP" pel nou col·lectiu d'estudiants. Actualitzem el twitter i el bloc i comencem a buscar nous membres d'ÈPICA de Postgrau per a GEP. Intentem entrar a les comissions del Consell de Govern de l'Autònoma sense èxit. Contactem amb el Síndic de la UAB, les autoritats acadèmiques que impulsen l'Escola de Postgrau, el Delegat d'Estudiants i l'associació alternativa a nosaltres -l'Assemblea de Tercer Cicle-. Ens adonem que els màsters oficials i els doctorats passaran a ser gestionats directament per cada facultat, amb lo qual una associació per agrupar-ne els seus estudiants no té sentit, però si, una comissió d'ÈPICA dedicada als temes que ens vinculen.

Cercar en aquest blog

Quants ens visiteu?