dijous, 27 de gener del 2011

Comunicat de presentació de GEP (Grup d'Estudiants de Postgrau) de la UAB

Volem exposar a tota la comunitat universitària de la UAB que un grup d'estudiants de Postgrau hem decidit de crear un nou col·lectiu estudiantil anomenat “GEP-Grup d'Estudiants de Postgrau”.

Per això exposem aquesta presentació:

  • Per primer cop com a grup, ens vàrem mobilitzar en les eleccions a representants d'estudiants al Claustre, ja fos presentant-nos com a candidats com impulsant la nova coordinadora d'estudiants de la UAB (ÈPICA). Alguns d'aquests hem muntat GEP. 
  • Volem contribuir a defensar un model socialment responsable, no discriminatori, participatiu i català d'Universitat pública a la UAB i a defensar els nostres drets com a estudiants de Postgrau; intentant millorar tant com es pugui les condicions d'estudi de tots plegats, i sobretot, fer augmentar la participació i mobilització dels estudiants de l'Escola als òrgans de govern de la UAB. 
  • És per això que ens hem constituït com a nou col·lectiu estudiantil, sobirà i independent, vinculat a nivell de campus mitjançant la coordinadora ÈPICA
  • L'hem impulsada perquè creiem que faltava un moviment estudiantil prou ampli i alhora plural i útil, per tal d'unir tots els estudiants -de forma democràtica, respectuosa i no sectària- d'aquesta universitat. 
  • Una coordinadora constructiva, però crítica i reivindicativa; que rebutgi tot tipus de tensió i coacció a la UAB. I que actuí sense tenir en compte les pressions externes a la pròpia dinàmica de la Universitat
    • Per aquest motiu, exposem que volem treballar conjuntament amb l'Assemblea de Postgrau, malgrat que aquesta no representi sempre el nostre model estudiantil en estar vinculada a l'altra coordinadora (Coordinadora d'Assemblees de Facultat -CAF-). Per tant, i des del respecte mutu, restem oberts a treballar plegats en allò que consensuem
    • Per altra banda, també volem informar a les autoritats universitàries encarregades de l'Escola de Postgrau, des de la lleialtat institucional que no ens priva de ser crítics; de la nostra voluntat de diàleg per plantejar solucions i alternatives als problemes que tenim com a estudiants de Postgrau.

    Per acabar, animem a tot estudiant de màster propi o oficial, tant si el fa en un centre propi com adscrit, i a tot estudiant de doctorat; a participar segons la disponibilitat i els ànims en aquesta nova associació d'estudiants.

    Necessitem doncs, aquesta eina. Restem oberts a la vostra participació.

    Moltes gràcies;

    Marc Nadal, Coordinador de GEP
    Joan Gil, Portaveu de GEP

    Grup d'Estudiants de Postgrau (GEP)
    15 de gener del 2011

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Cercar en aquest blog

    Quants ens visiteu?